Ett brandinferno i stor villa i Gällö, Bräcke kommun. Hela sidan av huset är slukad av lågorna. Foto: Räddningstjänsten Jämtland

Person begärs häktad misstänkt för mordbrand i Gällö

Uppdaterad
Publicerad

En person begärdes på fredagen häktad på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand. Det handlar om branden i Gällö där en byggnad med två bostadslägenheter och ett kontor totalförstördes.

– Jag har precis lämnat in häktningsframställan och häktningsförhandling blir det troligast i helgen, säger åklagare Linnea Söderberg.

Åklagaren anger flera skäl för att personen bör häktas, bland annat att det rör sig om ett brott där minst två års fängelse är det föreskrivna, men även för att förhindra fortsatt brottslighet, risken för påverkan på brottsutredningen och även för det kan finnas en viss flyktrisk.

Den misstänkta personen har under dagen förhörts, men hur hen ställer sig vad gäller anklagelserna vill åklagaren inte gå in på i nuläget.

– Nej inte före häktningsförhandlingen har hållits, säger åklagare Linnea Söderberg.

Det var i onsdags som en brand utbröt i en byggnad i Gällö och två bostadslägenheter och ett kontor som tillhör Skogsstyrelsen totalförstördes.

Senare samma dag greps en person misstänkt för mordbrand.

Under fredagen var polisens tekniker på brandplatsen och inledde en undersökning genom fotografering. Men brandplatsen är fortfarande för varm för någon närmare teknisk undersökning, uppger åklagaren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordbrand Gällö

Mer i ämnet