Foto: SVT

Pilotstrejken: SAS-avgångar till och från Östersund ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Resenärer i länet drabbas när SAS piloter gått ut i strejk.

1500 SAS-piloter i Norden har gått ut i strejk. Detta efter att förhandlingarna mellan Svensk Pilotförening och SAS avbröts natten mot fredag.

Strejken leder till att SAS ställer 315 avgångar. För flygresenärer till och från Åre-Östersund airport innebär strejken att fyra av SAS avgångar ställs in i dag. Det kommer heller inte att landa några SAS-plan på Frösön, samtliga av flygbolagets flighter till länet i dag är inställda.

Ingen vet hur länge pilotstrejken pågår

– Vi vill rekommendera alla resenärer att gå in på hemsidan och kolla hur det ser ut för dem innan de beger sig till flygplatsen, säger Karin Nyman, kommunikationschef SAS.

I nuläget finns ingen bild av hur långvarig konflikten kan bli.

– Vad vi vill är att komma till förhandlingsbordet. Det är bara vid förhandlingsbordet konflikten kan lösas, säger Karin Nyman, kommunikationschef SAS till SVT Morgonstudion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.