SAS skriver att de vill erbjuda sina passagerare möjlighet till en frivillig, kostnadsfri ombokning, även om flyget ännu inte har påverkats eller ställts in. Foto: Mikael Fritzon/TT

Det gäller för resenärer som köpt biljetter från SAS

Uppdaterad
Publicerad

SAS-kunder som är oroliga för att en eventuell pilotstrejk kommer påverka deras reseplaner får nu möjlighet att boka om sina biljetter utan extra kostnad. Det meddelar bolaget på sin hemsida.

Det är bara kunder som har köpt biljetter till flyg med planerat avresedatum 26-29 april, som innefattas av erbjudandet om kostnadsfri ombokning.

Enligt företagets hemsida är det endast SAS-flygningar som kommer att påverkas av en eventuell strejk. Flygresor som utförs av SAS partners kommer inte att beröras av den eventuella strejken.

Företaget skriver att de vill erbjuda sina passagerare möjlighet till en frivillig, kostnadsfri ombokning via deras sajt, även om flyget ännu inte har påverkats eller ställts in.

Resenärer kan boka om sin resa till samma destination, men ett annat datum om samma serviceklass finns tillgänglig som i den ursprungliga biljetten.

Vill undvika konflikt

Erbjudandet gäller kunder som har bokat sin biljett via företagets hemsida, app eller telefonbokning. Kunder som har bokat en resa med flygbolaget genom en resebyrå eller researrangör, måste kontakta dem i första hand.

Vidare skriver företaget att ”SAS har som alltid en stark ambition om att nå en överenskommelse och därmed undvika en konflikt”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.