Polisbrist i Strömsund

Uppdaterad
Publicerad

Det råder polisbrist i Strömsunds kommun. Efter flera pensioneringar och förflyttningar försöker man nu rekrytera nya men viljan att jobba i en glesbygdskommun är sval.

I Strömsunds kommun har de som mest funnits 15 poliser, idag har den siffran halverats. När nästa polis flyttar om bara någon vecka, ja då är dom bara sju poliser kvar i en kommun som är bland dem största i Sverige till ytan.

– Det är beklagligt men de finns flera anledningar till det, det är pensioneringar och folk har flyttat och börjat jobba på andra ställen, säger David Redin biträdande chef polisen Strömsund.

Polisbrist i glesbygd

Tidigare i sommar gick den sista polisen i Hoting i pension och man försökte rekrytera nya poliser dit men utan att lyckas och inte heller till Strömsund väljer någon att söka sig.

– Det är väl färre sökande hit, man vill väl jobba i större städer, säger David Redin.

Polisens minskande resurser har märks av bland kommuninvånarna.

– I Hammerdal ser man inte någon, där skulle behöva någon ibland, säger Nancy Andersson från Hammerdal.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polisbrist i glesbygd

Mer i ämnet