SVT:s reporter sammanfattar turerna kring kvinnans försvinnande. Foto: SVT

Polisen återupptar letande efter försvunnen kvinna

Uppdaterad
Publicerad

Förra sommaren försvann en drygt 80-årig kvinna från Östersund. Då förblev alla eftersök resultatlösa. Men nu tar polisen, ihop med Missing People ny sats – i ett helt nytt område.

Skogarna kring Solliden, där kvinnan bodde,  och Spikbodarna genomsöktes flera gånger och mycket noggrant. Men inte ett spår efter den gamla damen.

Dök upp vid skjutövning

Den här gången koncentreras sökandet till Kånkbacken och det av en särskild anledning.

Försvunnen kvinna i Solliden, Östersund

– En månad innan kvinnan försvann så dök hon upp i Kånkbacken. Hon råkade kliva rakt in i en skjutövning och det slutade med att en militär skjutsade hem henne, berättar utredaren Lena Borg.

Då sökte bland annat fjällräddningen i det nu aktuella området.

Även om kvinnan hade en begynnande demens så var hon i prima fysisk form och gick dagligen långa sträckor. Det här har inneburit att det tänkta sökområdet är väldigt stort. Till exempel är avståndet från hennes bostad till Kånkbacken 9 kilometer fågelvägen.

Jobbar över hela Norrland

Två kriminalsökhundar har deltagit i letandet under torsdagen. Dels då då Ärras från Östersund samt kollegan Ixtra som kallats in från Luleå.

– Vi får vara beredda på att rycka in över hela Norrland, berättar Ixtras förare Kalle Alatalo.

Båda hundarna är specialtränade för att hitta spår efter avlidna människor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen kvinna i Solliden, Östersund

Mer i ämnet