Bild från sökandet under helgen med deltagare från Missing People. Området som det fokuserades på var kring Jämtkraft arena och Ica Maxi. På söndagen kom besked om att polisen avslutar sökandet. Foto: SVT

Sökandet efter försvunnen kvinna i Östersund avslutas

Publicerad

Nu avslutas det aktiva sökandet efter den försvunna kvinnan i Östersund. Polisen bedömer att allt som kan göras har gjorts.

Det har varit flera dagars intensivt sökande i Östersund efter den försvunna äldre kvinnan. Polisen har satt in fjällräddare i sökandet, och såväl hemvärnet som Missing People har involverats.

På söndagen vid 17-tiden gav polisen besked om beslutet att avsluta insatsens aktiva sökande i stor skala. Sökområdet har omfattat ett stort område omkring kvinnans bostad.

Vill få in mer tips

Tips har kontrollerats fortlöpande. Polisen vill fortfarande få in tips om eventuella iakttagelser av kvinnan.

– Vi har genomfört alla de sökåtgärder som vi bedömer relevanta och därför avslutas nu det aktiva sökarbetet, säger Hans Ängquist, räddningsledare.

Alla frivilliga insatser får ett tack från polisen. Anhöriga har underrättats om att sökandet avslutas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Försvunnen kvinna söks i Östersund

Mer i ämnet