Under onsdag morgon spärrades Badhusparken i Östersund av för att polisen skulle genomföra brottsplatsundersökning efter ett misstänkt våldsbrott. Foto: SVT

Polisen utreder misstänkt rånförsök och grov misshandel i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder en misstänkt grov misshandel och rånförsök efter att en man blivit attackerad i närheten av badhusparken natten till lördag.  

Händelsen ska ha inträffat runt 00.30-tiden på natten och ska ha skett i någonstans mellan Badshusparken och Jamtlibryggan. Ett område som polisen håller avspärrat under lördagsförmiddagen.

Mannen som utsattes för misshandeln förlorade inga ägodelar men var tvungen att uppsöka sjukvård senare under kvällen. Skadeläget är i nuläget okänt. 

Under lördagen kommer polisen att genomföra en teknisk undersökning av platsen. Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsperson.

Polisen vill få hjälp från allmänhetens att reda ut vad som har hänt vid det aktuella tillfället. Därför uppmanar de nu personer som befunnit sig i området kring halv ett-tiden och som kan ha sett någonting i samband med händelsen att höra av sig på 114 14.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.