• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Melvin Kluge var en av alla som premiäråkte i Litsbacken Foto: Fredrik Lundmark SVT

Premiär i snöyra för Litsbacken

Uppdaterad
Publicerad

Tajmingen hade inte kunnat vara bättre. Samma dag som sportlovet började vräkte snön ned och slalombacken i Lit kunde öppnas för säsongen. Och förhållandena var alldeles utmärkta.

En lite sorglustig utveckling har det varit för Litsbacken. Från omhuldat centerpartistiskt vallokomotiv i kommunvalet till ett försmädligt offer för de dåliga vintrarna.

Och visst är en säsongspremiär i mars väl sen. Men på måndagen skedde det. Gissningsvis ett 50-tal sportlovsfirare fanns i backen runt lunchtid och de allra flesta tycktes vara väldigt nöjda med det mjuka underlaget.

Backen kommer att hållas öppen under sportlovet. Hur det blir i fortsättningen beror på snötillgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Striden om Litsbacken

Mer i ämnet