PRO i Bräcke har skrivit brev till Infrastrukturministern för att visa sitt missnöje med de dåliga grusvägarna i länet. I klippet berättar föreningens ordförande, Åke Edin, om initiativet. Foto: Jakob Wesslund/SVT

PRO i Bräcke i protest mot dåliga vägar – skriver brev till regeringen

Uppdaterad
Publicerad

PRO i Bräcke har tröttnat på att köra på att köra bil längs guppiga och slitna grusvägar. Nu har de skrivit ett brev till infrastrukturminister Tomas Enerot i hopp om att regeringen ska vidta åtgärder.      

– På sommaren är flera grusvägar i Jämtland som lervällingar och de är fyllda med potthål. Det här är vårt sätt att tvinga beslutsfattarna att lyssna, säger Åke Edin, ordförande för PRO i Bräcke.

Vägar glöms bort

I brevet hänvisar föreningen till Transportföretagens kartläggning som visar att 20 procent av vägarna i länet är i mycket dåligt skick och kräver att ministern ska ge en förklaring.

– Vi hör ofta att man på regeringsnivå pratar om att man ger stora anslag till vägunderhåll men ibland känns det som om att de som beslutar om vägnäten inte varit norr om Arlanda då de mindre vägarna här glöms bort. Det går inte ihop och vi vill veta varför det ser ut såhär, det ska vara möjligt att köra på bra vägar oavsett var du bor i Sverige, säger Edin.     

I klippet ovan berättar Åke Edin om vilket svar han förväntar sig från infrastrukturministern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.