(M) vill ha kvinnlig partiledare

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna behöver en kvinna som ny partiledare. Det menar ordförande för Moderatkvinnorna, Saila Quicklund från Östersund.

Saila Quicklund (M) säger att Moderatkvinnornas uppdrag är att coacha och utbilda kvinnor, men också lyfta fram kompetenta kvinnor till högre positioner i partiet. Enligt henne är partiet normalt sett negativa till kvotering.

– Vi vill att det ska vara kompetenta kvinnor och män som bestämmer. Men i det här fallet tycker vi, med hänsyn till att det varit många män, att det är på sin plats att det blir en kvinna den här gången, säger Saila Quicklund (M).

Moderaterna väljer ny partiledare

SVT Jämtlandsnytt: Jag antar att ni anser att det finns gott om kompetenta kvinnor inom moderaterna?

– Ja det finns verkligen och partiet har jobbat väldigt hårt med jämställdheten. I riksdagsgruppen och partistyrelsen har vi hälften kvinnor. Vi ser gärna att vi får en kvinna på den här positionen också, så att vi får en bra fördelning av kvinnor och män på de viktigare positionerna i partiet.

SVT Jämtlandsnytt: Är det någon kandidat som du vill lyfta fram?

– Nej. Nu ska vi sätta oss ner och titta vilken kravprofil man ska ha. Valberedningen börjar sitt arbete och där kommer vi ha en röst med också. Det är många processer som sker i partiet just nu så jag går inte ut idag och förordar någon, säger Saila Quicklund (M).

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Moderaterna väljer ny partiledare

Mer i ämnet