Visa alla (7)

Ulf Kristersson presenterar sitt team

Publicerad

Moderaternas nya partiledare möblerar om i partitoppen. Elisabeth Svantesson blir ny ekonomisk talesperson och Gunnar Strömmer, tidigare Muf-ordförande, kommer tillbaka till politiken.
– Vi bygger ett lag, säger Ulf Kristersson.

Elisabeth Svantesson – ekonomiskpolitisk talesperson

Tar över som ekonomiskpolitisk talesperson, posten som Ulf Kristersson själv hade innan han blev partiledare. Tidigare arbetsmarknadsminister i Reinfeldts regering. Var tillsammans med Ulf Kristersson favorittippad som partiledarkandidat. Har fram tills idag varit arbetsmarknadspolitisk talesperson.

Elisabeth Svantesson blir ekonomiskpolitisk talesperson. Foto: TT

Jessica Polfjärd – arbetsmarknadspolitisk talesperson

Riksdagsledamot sen 2006. Lämnar arbetet som gruppledare i riksdagen. Blir ny vice ordförande i arbetsmarknadsutskottet och ny arbetsmarknadspolitisk talesperson.

Jessica Polfjärd blir ny arbetsmarknadspolitisk talesperson. Foto: TT

Tobias Billström – ny gruppledare

Blir ny gruppledare för Moderaterna i riksdagen. Har fram tills idag varit första vice talman i riksdagen. Tidigare migrationsminister i Reinfeldts regering.

– När jag fick frågan var det väldigt självklart för mig att tacka ja. Att vara gruppledare är mer operativt än att vara 1:a vice ordförande.

– Att nu ha suttit och lyssnat in debatterna och hört hur den politiska retoriken utvecklats har varit lite som ett barn som tittar in i en godisbutik, men som får nöja sig med att titta genom godisfönstret, säger Tobias Billström.

Vem som blir ny 1:a vice ordförande är inte klart än, meddelar Ulf Kristersson.

Tobias Billström blir ny gruppledare för Moderaterna i riksdagen. Foto: TT

Gunnar Strömmer – ny partisekreterare

Kommer tillbaka till politiken som ny partisekreterare. Det förra arvoderade politiker-uppdraget hade han för 17 år sen som ordförande för Moderata ungdomsförbundet (Muf). Har också varit chef för den ideella organisationen Centrum för rättvisa. Är numera advokat.

– Jag är verkligen jätteglad över att få komma tillbaka. Det här är ett hedersuppdrag.

Gunnar Strömmer blir ny partisekreterare.

Anders Edholm – biträdande partisekreterare

Rekryterades i våras som biträdande partisekreterare med ansvar för organisation och valplanering och återtar nu det jobbet.

– Det krävs ett betydande mått av flexibilitet och lojalitet att mitt i en lite stökig tid mitt i högsommaren ta på sig det otacksamma jobbet som partisekreterare. Det kräver ännu mer prestigelöshet att återta det jobb som han rekryterades för. Det har Anders, säger Ulf Kristersson om Anders Edholm.

Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Moderaterna väljer ny partiledare

Mer i ämnet