Det finns en handfull barn i Ragunda som skulle behöva vara på ”Nattis” när föräldrarna jobbar obekväma arbetstider. Foto: SVT Jämtland

Ragunda öppnar för barnomsorg dygnet om

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett medborgarförslag utreder nu Ragunda kommun möjligheterna att prova med ”nattis” under sex månader med start i höst.

SVT har tidigare berättat om hotellägaren Carola Nilsson i Hammarstrand, som har personal anställd som jobbar obekväma arbetstider och då har svårt att få barnomsorgen att gå ihop. Hon skickade in ett medborgarförslag som gick ut på att kommunen borde erbjuda öppettider längre än till 18.00. Och barn- och utbildningsutskottet i Ragunda verkar tycka att idén är värd att pröva.

Ville avslå förslaget

Tjänstemannaförslaget var att avslå förslaget med hänvisning till låg efterfrågan till en hög kostnad. Men barn- och utbildningsutskottet beslutade ändå att de vill genomföra ett pilotprojekt under sex månader med start i höst.

700 000 kronor

I korthet ska barnomsorg på obekväma arbetstider, populärt kallat ”nattis”, erbjudas i Hammarstrandsområdet mellan klockan 18 och 06. Kostnaden för detta är beräknat till ungefär 700 000 kronor. Beslut om försöksverksamhet måste tas av kommunstyrelsen, då förvaltningen inte har utrymme i budgetn för försöksverksamheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.