Foto: SVT

Rättegång om skottlossning skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången i Östersunds tingsrätt gällande grovt olaga hot fick skjutas upp. Ingen tolk fanns tillgänglig för att kunna höra de målsägande.

Det är en 70-årig man som åtalats för grovt olaga hot, som riktats mot personer varav flera är under 18 år. Enligt åklagaren har mannen hotat en grupp på sex personer. Det var främst ungdomar men även en av flickornas pappa var med.

När rättegången skulle inledas på tisdagen i Östersunds tingsrätt, uppdagades att det inte fanns tolk tillgänglig. Därför fick rättegången ställas in.

Skottlossning i Strömsund 2016

Både åklagare och försvarare var ense om att man vill genomföra förhandlingen i sin helhet och därför beslutades om att skjuta upp förhandlingen.

– Det är olyckligt, men vi båda parter är överens om att det är vettigast om att ta allt i ett sammanhang, sade åklagaren Stefan Ekeroth till SVT Nyheter Jämtland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Strömsund 2016

Mer i ämnet