Starta klippet för att se hur du kan vara med och påverka! I bild: Annika Strandhäll (S) och Camilla Waltersson Grönvall (M), två av politikerna som debatterar. Foto: Pressbilder.

Rättvis vård – politikerna ställs till svars

Uppdaterad
Publicerad

Vården ska vara lika oavsett var du bor. Men hur ska det gå till? Ledande politiker ger sina svar i debatt på Storsjöteatern i Östersund. Debatten pågår mellan 13.30 och 15.00 på onsdag, och du kan dela dina åsikter om vården i en gemensam chatt.

Politikerna i samtliga partier är överens om att vården ska vara rättvis, men de har olika lösningar på hur det ska bli verklighet. Den 22 augusti möts ledande politiker i Östersund. De ska svara på frågor från länsbor, anställda och patienter.

Regionsjukvårdens problem är välkända. Ett skenande underskott, personalbrist samtidigt som det finns krav på att göra sig oberoende av dyr inhyrd personal, Torvalla hälsocentral har lagts ner och oro finns för att fler hälsocentraler ska tvingas stänga dörren. En diskussion pågår om Östersunds sjukhus ska ha sina specialistmottagningar kvar.

Gäller det att bo på rätt ställe för att få rätt vård?

Ställ dina frågor till politikerna

Debatten direktsänds på SVT Forum, Sveriges radio och på op.se. Du kan vara med och skicka in frågor till politikerna inför och under vårddebatten här, i chatten som ÖP är värd för.

Debatten pågår 13.30-15.00, och direkt efteråt kommer vi också fortsätta med en chatt med politikerna klockan 15.00-15.30.

Medverkande politiker är:

• Annika Strandhäll (S) – socialminister/sjukvårdsminister.

• Anders W Jonsson (C) – gruppledare i riksdagen/1:e vice ordf. 

• Camilla Waltersson Grönvall (M) – socialpolitisk talesperson.

• Karin Rågsjö (V) – vårdpolitisk talesperson.

• Acko Ankarberg Johansson (KD) – partisekreterare och talesperson i sjukvårdsfrågor.

• Anders Åkesson (MP) – regionråd med ansvar för sjukvård, sitter i partistyrelsen.

• Per Ramhorn (SD) sjukvårdspolitisk talesperson.

• Anna Starbrink (L) sjukvårdspolitisk talesperson.

#rättvisvård är ett samarbete mellan SVT, Sveriges radio och Mittmedia.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

#rättvisvård

Mer i ämnet