Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Regiondirektör Sara Lewerentz förklarar i klippet att personalen står i fokus när pengar ska prioriteras. Foto: Fredrik Eliasson/SVT

Region Jämtland Härjedalen väntas få 70-80 statliga miljoner – täcker inte underskottet

Uppdaterad
Publicerad

Av det extra tillskottet på sex miljarder som regeringen beslutat ska gå till landets regioner kommer uppskattningsvis 70-80 miljoner landa i Jämtland Härjedalen, enligt regiondirektör Sara Lewerentz. Exakt vad pengarna kommer användas till är inte klart än.

Ett generellt extrastöd på omkring 70–80 miljoner kommer att tillfalla Region Jämtland Härjedalen efter att regeringen meddelat att sex miljarder ska fördelas över landets regioner. Stödet är generellt i den meningen att det bör gå till hälso- och sjukvård, hur pengarna prioriteras inom det området är upp till varje region.

– Vi prioriterar alltid personalen högst och vi har inte gått ut med varsel som flera andra regioner gör och det är det sista vi gör, så nu hoppas vi slippa göra det framöver också, säger Sara Lewerentz, regiondirektör.

Mer pengar behövs

Pengarna fördelas mellan regionerna beroende på befolkningsantal. När stödet betalas ut är ännu inte känt.

– Vi har ju ett allvarligt ekonomiskt läge så pengarna kommer inte att räcka till vårt ekonomiska underskott tyvärr så vi kommer att fortsätta titta på hur vi ska effektivisera verksamheten, men det är klart att vi uppskattar tillskottet, säger Sara Lewerentz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.