Brist på vaccin gör att regionen pausar tidsbokningen. Foto: Fredrik Sandberg/ TT

Region Jämtland Härjedalen pausar tidsbokningen för vaccin på grund av vaccinbrist

Uppdaterad
Publicerad

Region Jämtland Härjedalens telefonbokning för vaccinering av Covid-19 pausas fram tills på torsdag. Anledningen är att det inte finns mer vaccin just nu.

De som redan har bokat tid för att vaccinera sig vecka 11 kommer fortfarande att ta kunna ta sprutan på den bestämda tiden. Men fram tills på torsdag kan man alltså inte boka tid för vaccination.

– Vi erbjuder bara tider när vi vet att vi har vaccin för att förhindra avbokningar och just nu har vi inte doser så att det räcker för att möta den stora efterfrågan, säger Sara Nilsson, kommunikationschef på Region Jämtland Härjedalen.

Coronaviruset i Jämtlands län

Fler leveranser väntas

I veckan väntas regionen få vi 5 040 vaccindoser levererade. Det handlar om 2 340 doser av Pfizers vaccin , 1 900  doser av Astra Zenecas vaccin och 800 doser av Modernas vaccin. Bokningarna väntas dra igång igen på torsdag.

– Vi kommer att ge erbjuda tider så snart vi har mer vaccin i lagr. Allt används och vi slösar inte med det, säger Sara Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet