Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En analys av invånarnas resmönster i Östersunds kommun ska ge underlag för bland annat beslut om vilka parkeringsplatser som ska plockas bort. Miljöchefen Ann-Charlotte Skoog berättar mer i klippet. Foto: Maria Harning/SVT

Resmönster i Östersund ska analyseras innan beslut om vilka p-platser som tas bort

Uppdaterad
Publicerad

Beslutet att ta bort 300 parkeringsplatser i centrala Östersund har väckt många reaktioner. Innan det bestäms vilka parkeringplatser som tas bort ska en utredning om trafiken göras.

Det Östersunds kommun har beställt är en så kallad mobilitetsutredning. Kommunen behöver en bättre bild över hur trafikflödena ser ut, och hur det kan bli bättre.

– Den ska vara klar under våren, säger Ann-Charlotte Skoog, miljöchef i Östersunds kommun.

Östersunds kommun har som mål att att trafiken till och från centrala stan år 2040 ska bestå av 40 procent biltrafik, 40 procent gång- och cykeltrafik och 20 procent kollektivtrafik.

Undersökningen ska titta på trafikflödena inom området som visas nedan, alltså Frösön och i Östersund.

Trafikflödena inom det vitmarkerade området ska analyseras för att ge underlag för planering av parkeringsplatser, kollektivtrafik och gång-och cykelvägar. Foto: SVT Design

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Luften i Östersund

Mer i ämnet