Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Man undrar vem som är ansvarig för det här” säger Sigge Bryntesson om det uppstannade fiberbygget. Foto: Moa Lindberg/SVT

Rossöborna om fiberutbyggnaden: ”Riktigt illa”

Uppdaterad
Publicerad

Över hundra tomter i Rossön skrev upp sig på listan för att få fiberbredband. Nu står bygget stilla och besvikna ortsbor har börjat leta efter andra internetlösningar.

–  Jag tycker det är jätteilla. Man undrar vem som är ansvarig för det här, säger Sigge Bryntesson som bor i Rossön och driver en friluftsbutik.

Sigge Bryntesson i Rossön en av dem som har beställt fiber till sin egen tomt och till den butik som han driver i byn. Han hade sett fram emot att få ett snabbare internet – men i och med avtalsuppsägning mellan kommunen och fiberleverantören får han nu vänta.

– Det har varit väldigt illa i butiken på sommaren när man använder masten på berget, det går långsamt. Kopparledningen finns kvar, så hemma är det inga problem tills de tar bort den ledningen, säger Sigge Bryntesson.

Fiberutbyggnaden i Rossön

Andra lösningar

Flera Rossöbor som SVT har pratat med säger att de är skeptiska till att det överhuvudtaget blir någon fiber i byn. En del av dem har redan hittat andra lösningar, trots att kablarna är nedgrävda på tomterna.

– Jag har anmält mig till radiofiber. Nu när det är osäkert om det blir fiber fortsätter jag att abonnera på det, säger bybon Pernilla Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fiberutbyggnaden i Rossön

Mer i ämnet