Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det är mycket som ska stämma efter det att du lämnat in ditt test för covid-19 och att det tagit sig till labbet i Solna för analys. Foto: Fredrik Lundmark/SVT

Så fraktas ditt covid-19-test från Jämtland till labbet i Solna – taxi sköter logistiken

Publicerad

I snart två år har taxi skött all logistik för att testverksamheten för covid-19 i Jämtland skall fungera. Det handlar om allt från att ha bilar och personal ute i länet dit man som medborgare kan gå och testa sig, till att transporterna av prover ner till labbet i Solna fungerar.

När Roger Månström, vd på Sverigetaxi i Östersund, under vårvintern 2020 fick frågan om man kunde sköta logistiken för testverksamheten svarade han ja direkt.

– Naturligtvis svarade jag ja, men förstod nog inte riktigt vad det innebar. Det har varit otroligt mycket jobb och skulle aldrig fungerat utan våra chaufförer, de har gjort ett hästjobb, säger Roger Månström.

I klippet ovan kan du se vad som krävs för att leverera ut alla testkit, och hämta in all prover, runt om i Jämtlands län varje dag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.