Tobias Kajbring, åklagare. Foto: SVT

Åklagaren: Samma man är misstänkt för mordförsök och vapenbrott

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern är anhållen, misstänkt för inblandning i båda händelserna i Östersund under onsdagskvällen.

Mannen är bland annat misstänkt för att ha haft vapen i en bostad i Östersund. Förutom skäligen misstänkt för mordförsöket på Prästgatan i Östersund i går kväll så misstänks även mannen för grovt vapenbrott och förberedelse tiill allmänfarlig ödeläggelse genom sprängning. Detta efter att polisen hittat vapen och explosiva föremål i samband med en husrannsakan på en adress med koppling till den misstänkte mannen.

I det fallet är även två kvinnor, en i 20-årsåldern och en i 40-årsåldern, anhållna på sannolika skäl misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt vapenbrott. Alla tre är också misstänkta för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

– Man hittat ett skjutvapen och explosiva ämnen, men jag kan inte gå in på några detaljer om vilken slags vapen det gäller, säger Tobias Kajbring, åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.