Foto: SVT

Smittskyddsläkarens ovanliga år: ”Jag sov på sjukhuset när det var som mest intensivt”

Uppdaterad
Publicerad

Biträdande smittskyddsläkaren Annika Ersson, som jobbar på Östersunds sjukhus, har haft ett minst sagt hektiskt år. Hon har gått från att normalt sett föra en ganska anonym tillvaro, till att synas i länets alla nyhetsmedier i stort sett varje dag.

– Jag har tappat räkningen på hur mycket jag har jobbat det här året. När det var som mest intensivt sov jag på sjukhuset, berättar Annika.

I klippet ovan får du träffa biträdande smittskyddsläkaren Annika Ersson och höra hur hon ser på året som gått och på framtiden.

Under vinjetten ”Ett ovanligt år” återvänder SVT Nyheter till personer som vi med anledning av coronapandemin på olika sätt uppmärksammat under året. Vi tittar tillbaka på det ovanliga året som gått – och ber intervjupersonerna blicka framåt. Vad ska hända när pandemin är över?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ett ovanligt år

Mer i ämnet