Foto: Janerik Henriksson/TT och Bengterik Busk/SVT

Smittspårning pågår i Åre – kopplas till after ski

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår en smittspårning i Åre, där kopplingar bland annat finns till after ski-besök. Det skriver Region Jämtland Härjedalen i ett pressmeddelande på fredagen.

– Det som har framkommit är ett bekräftat fall där den enda rimliga förklaringen till smittan är att personen blivit exponerad på after ski i helgen, säger smittskyddsläkare Annika Ersson till SVT Jämtland.

I samband med smittspårningen uppmanar smittskyddsläkare Annika Ersson boende och besökare till turistanläggningar i Åre och även på andra orter att tänka på smittrisken i umgänge med andra. Hon uppmanar även alla som besökt after ski att vara uppmärksamma på symptom.

Coronaviruset i Jämtlands län

– Får du symptom så isolera dig som att det är corona och undvik kontakter tills du varit symptomfri i två dygn. Symptomen kan vara så lindriga som snuva eller halsont, säger Annika Ersson.

Hittills har 650 personer testats för coronaviruset i Jämtlands län. Av dessa har 31 konstaterats vara smittade. Ingen behöver intensivvård, men en vårdas på sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet