Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Marcus Fleetwood, SJ, om orsakerna till att SJ stoppar försäljningen av sov- och liggvagnsplatser på tågen till och från Jämtland samt övriga landets SJ-nattåg. Foto: SJ och Henrik Montgomery/TT

SJ stoppar försäljning av sov- och liggvagnsbiljetter på nattåg till Jämtland

Uppdaterad
Publicerad

SJ har stoppat försäljningen av sov-och liggvagnsbiljetter på bland annat nattågen till och från Jämtland. Anledningen är att snön och kylan som varit orsakar vagnbrist, då vagnar måste avisas först.

– Det går att köpa sittplatser, säger Marcus Fleetwood, presskommunikatör på SJ.

Sedan den 13 januari är det omöjligt att köpa en sov-eller liggvagnsbiljett på SJ:s tåg. Bokningen är stängd till åtminstone 4 mars.

– Vi har tagit i och stoppat försäljningen till 4 mars, säger Marcus Fleetwood till SVT Jämtland. Förhoppningsvis kan den komma igång efter det.

Nattågen

Nattågen går enligt tidtabell, men det går alltså bara att köpa sittplatser. Den finns sov-och liggvagnar för de som redan har köpt en sov-eller liggvagnsplats.

Stoppet gäller SJ:s alla nattåg i landet.

SJ:s Nattåg

Här är nattågslinjerna som SJ trafikerar:

Göteborg/Stockholm-Åre/Duved

Göteborg/Stockholm-Umeå

Stockholm-Malmö

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nattågen

Mer i ämnet