Stina Nilsson väntade spänt, men är inte besviken över att bragdguldet gick till Tove Alexandersson.

Stina och Ebba: ”Tove är värdig bragdmedaljör”

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Andersson och Stina Nilsson – hälften av det nominerade stafettlaget fanns på plats i Arctura i Östersund när årets bragdmedaljör avslöjades. Tårtan och blommor stod redo i kulissen, men bragdguldet gick till orienteraren Tove Alexandersson.

Stafettlaget i sprint var en av favoriterna till bragdmedaljen efter VM-guldet i Seefeld.  Stina Nilsson var dessutom nominerad för stafettguldet där hon åkte tillsammans med Maja Dahlqvist.

Den årliga bragdlunchen

Jämtlands läns idrottshistoriska förening hade samlat ett 70-tal medlemmar för att gemensamt följa Svenska Dagbladets utdelning. De två Östersundsborna, Stina Nilsson och Ebba Andersson berättade om sina förväntningar inför bragdguldet och skidsäsongen. De andra pusselbitarna i guldlaget,  Charlotte Kalla och Frida Karlsson, är på väg  till tävlingarna i Lillehammer i Norge.

– Jag tycker det vi gjorde i VM var en bragd, säger Ebba Andersson som är knäskadad. Klart jag hade hoppats, men Tove har varit stark.

Stina Nilssons förmåga att komma tillbaka efter den svåra lårskadan beskrivs av många som en bragd om något.

– Det var tufft, men jag är inte besviken, säger Stina Nilsson. Tove är en värdig vinnare.

Hade egen omröstning

Jämtlands läns idrottshistoriska förening hade en egen omröstning.

– Det blev en tydlig vinst för Tove Alexandersson, säger ordförande Thord Eric Nilsson. Men som patriot hoppades jag på skidåkarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.