– I fjol hade vi 190 organdonatorer i hela Sverige, om vi åtminstone kunde dubblera den siffran så är vi en bit på väg, Caroline Starlander, regionalt donationsansvarig läkare. Foto: SVT

Stor konferens om organdonation på Frösön

Uppdaterad
Publicerad

Under två dagar hålls en konferens på Frösön där läkare, sjuksköterskor, politiker och tjänstemän diskuterar organdonationer.

Syftet med konferensen är bland annat att lära av varandra och ta ut färdriktningen i aktuella frågor för att främja donation.

– Det här är jätteviktigt, vi har idag inte tillräckligt med organdonatorer i Sverige, säger Caroline Starlander, regionalt donationsansvarig läkare.

Över 200 deltagare är med

Mötet har samlat över 200 deltagare från hela landet. Bland annat är transplantationskirurger, vävnadssamordnare, donationsansvariga läkare och sjuksköterskor med på konferensen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.