Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johan Appelberg, Ecodatacenter, berättar om det stora personalbehovet man har för etableringen i Östersund. Foto: Maria Harning/SVT

Stort intresse att höra mer om datacentret i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Intresset var stort när Östersunds kommun bjöd in till företagsfrukost på onsdagsmorgonen. På scenen fanns företrädare för jätteetableringen på datacenter och växthus i Verksmon.

Det var för en knapp månad sedan som nyheten slog ner som en bomb: Ett stort datacenter med växthusodling ska byggas i Östersund. En investering på 18 miljarder och 1000 arbetstillfällen. Därför var det drygt 150 företagare som kom till företagsfrukosten för att ställa frågor till bolagen bakom etableringen.

– Det är precis det här vi vill, ha ett nära samarbete med det lokala näringslivet, säger John Wernvik, marknadschef på Ecodatacenter till SVT Jämtland.

Datacenter i Östersund

Men många av frågorna handlade om kompetensförsörjning. Arbetslösheten i Jämtland ligger på låga nivåer.

– Vi behöver folk inom många kompetenser, och hoppas på ett gott samarbete med näringslivet, säger Johan Appelberg, coo på Ecodatacenter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Datacenter i Östersund

Mer i ämnet