Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör om hur man arbetat i Funäsfjällen för att göra fjällcyklingen hållbar. ”Det är viktigt att lederna är dragna på ett sånt sätt att de är attraktiva, för det är cykling utanför lederna som påverkar markslitaget mest” säger Sigge Jungell, vd på Destination Funäsfjällen. Foto: SVT

Stort intresse för fjällcykling – Funäsfjällen satsar miljoner på hållbara leder

Uppdaterad
Publicerad

Fjällcykling har ökat explosionsartat i Funäsfjällen och för att minska markslitage har man satsat drygt 40 miljoner kronor i ett stort ledprojekt.

I Funäsfjällen har man tillsammans utvecklat stigcyklingen. Idag finns det över flera mil cykelled utspritt i alla dalgångarna och flera cykelparker.

– Vi har jobbat med cyklingen på massor av olika sätt. Bland annat har vi byggt nya cykelleder, flyttat leder till mer hållbar mark och vi har stängt leder som inte håller för trycket. Vi har också stärkt upp lederna med spångar, säger Petter Eurenius ,projektledare för spår- och ledprojektet.

Målet är att bli Sveriges största cykelarena för fjällcykling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Striden om fjällen

Mer i ämnet