Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Eons regionschef norr, Lena Berglund, berättar i klippet vad bolaget gör för att komma tillrätta med de återkommande elavbrotten i Strömsunds kommun. Foto: Eon / SVT arkiv

Eon om nya strömavbrott i Strömsund: ”Förstår att det finns en oerhörd frustration”

Uppdaterad
Publicerad

Ungefär 400 hushåll i Strömsunds kommun hade elavbrott på tisdagsmorgonen. Problemet åtgärdades under eftermiddagen. Hör Eons regionschef i norr om de återkommande avbrotten.

Dels var ett område i norra Strömsunds tätort drabbat. Klockan sju arbetade servicetekniker med att åtgärda elavbrottet, men under arbetet uppstod nya elavbrott. Eon meddelade först att det drabbade området nära Strömsunds tätort skulle återfå strömmen under tisdagsförmiddagen, men vid klockan 12 var fortfarande ett 20-tal kunder utan el.

Eon konstaterar att åtminstone delar av strömavbrotten beror på träd som fallit mot ledningen.

Även västra Strömsunds kommun och norra Krokoms kommun har drabbats av elavbrott. I Krokoms kommun har cirka 150 elkunder varit strömlösa.

Vid klockan 15 var strömmen tillbaka till samtliga kunder, enligt Eons avbrottskarta.

Hör Eons regionchef Lena Berglund berätta om de åtgärder som nu vidtas i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.