SVT:s meteorolog Joel Mellin uppmanar nu människor att klä på sig ordentligt när kylan drar in över länet. Foto: TT/SVT

SVT:s meteorolog om kylan: ”Klä på er ordentligt”

Publicerad

Under natten mot onsdagen var det närmare 30 minusgrader i Sveg, vilket var den andra kallaste platsen i Sverige enligt SMHI. Nu förväntas kylan hålla i sig och SVT:s meteorolog Joel Mellin uppmanar människor i länet att klä sig ordentligt.

Det var inte bara i Härjedalen som låga temperaturer uppmättes. Även i Hunge och Börtnan så låg temperaturerna nere på omkring 25 minusgrader.

– Det ser ut som att det fortsätter att vara kallt de närmaste dagarna, men på fredagen blir det lite mildare. Då blir det mulet istället för klart, säger SVT:s meteorolog Joel Mellin.

Även om det blir lite mildare på fredagen så ser temperaturerna i länet ut att sjunka igen till helgen. Under dessa dagar förväntas vädret vara relativt klart och det väntas ingen nederbörd.

Kylan kan orsaka köldskador

Så vad ska man egentligen tänka på när det är närmare 30 minusgrader ute?

– Då får man klä på sig ordentligt. Även om det är kallt så är det inte farligt att vara ute så länge som man har bra kläder på sig. Om det blåser kan det vid så här låga temperaturer orsaka köldskador, men det kommer inte direkt vara några starka vindar nu, säger Joel Mellin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.