Syskontrio firar gemensam födelsedag

Publicerad

Syskonen Ida-Sööfe, Matteus och Silja Joma bor i Viken utanför Offerdal. Det unika med syskonen är att de fyller år samma dag – nämligen den 10 november.

Enligt föräldrarna Jon Kristian Nerås Joma och Isabelle Joma kunde de aldrig drömma om att tre av familjens fyra barn skulle födas på samma dag, men med några års mellanrum.

– Det lyckades bli så även om vi inte planerade det, säger Isabelle Joma.

Syskonens föräldrar Jon Kristian Nerås Joma och Isabelle Joma har ingen förklaring till att tre av deras fyra barn har samma födelsedag. Foto: SVT

För Matteus och Silja Joma har det blivit naturligt att ha ett syskon som fyller år samtidigt som en själv. Däremot har det funnits stunder för deras storasyster Ida-Sööfe när det har lockat med att ha sin alldeles egna dag.

– Det hade varit roligt att få uppmärksamheten själv fast det är jättekul att dela födelsedag också, säger Ida-Sööfe.

Klasskompisar trodde hon skojade

Omgivningen tycker det är lite speciellt att det är tre syskon som fyller år på samma dag. Ida-Sööfe Joma berättar om den gång när hon sa till sina klasskompisar att hon delade födelsedag med sina småsyskon och alla trodde att hon skojade.

– De kunde inte tro att det var sant, säger Ida-Sööfe.

TV: Se inslaget med familjen Joma på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer