En tankbil välte utanför Föllinge på måndagen Foto: Räddningstjänsten Jämtland

Tankbil med 15 000 liter drivmedel har vält norr om Föllinge – risk för miljöskador

Uppdaterad
Publicerad

En tankbil med 15 000 liter bensin och diesel har vält i närheten av Ålåsen i norra Krokoms kommun, norr om Föllinge. Räddningstjänsten är på plats för att begränsa läckaget.

Enligt räddningstjänsten rör det sig om ett mindre läckage. Styrkor från Föllinge hade strax efter klockan 13 kommit på plats- Enheter från Strömsund, Krokom och Östersund skickades också ut.

Tankbilen ligger på sidan och läckaget innebär en risk för miljöskador. Det är för att undvika dessa skador som räddningstjänsten har skickat flera enheter till platsen.

Rinner ut 1 liter i minuten

Enligt Jörgen Eriksson, räddningschef på Räddningstjästen Jämtland, har man satt in resurser för att samla upp det bränsle som läcker ur tankbilen. Det rör sig om cirka 1 liter i minuten som läcker ut.

Insatsen kommer troligtvis pågå hela dagen då bränslet måste slangas från en tankbil till en annan. Inga personskador ska ha uppstått och ingen ambulans har skickats till platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.