Den misstänkte mannens advokat, Linda Arnqvist, kommenterar frigivningen Foto: SVT

Terroristmisstänkte mannens advokat kommenterar frigivningen

Uppdaterad
Publicerad

Den terrormisstänkte mannen i Östersund hade förståelse för att det inledningsvis fanns misstankar mot honom, säger hans advokat efter frisläppandet. Men han har varit frustrerad över att det tagit så lång tid innan han blev frisläppt.

Linda Arnqvist som är mannens advokat tycker att det var ett korrekt beslut av åklagaren att släppa mannen. Hon anser inte att det finns någon bevisning som har stärkt misstankarna mot hennes klient.

Hon kommenterar hotbilden mot mannen:

– Det är självklart att det finns en hotbild eftersom han är utpekad som misstänkt terrorist i media. Sedan huruvida det fanns en hotbild innan han greps, det kan jag inte kommentera i nuläget, säger Linda Arnqvist.

Mannen, som är i 30-årsåldern greps onsdag den 14 augusti i centrala Östersund sedan polisen fått tips om en bil som ”körde underligt” i centrala stan.

Stämpling till terroristbrott

Enligt vittnesuppgifter körde bilen sakta vid Stortorget och ökade sedan farten när polisen kom. Bilen körde in i ett stenfundament vid en plantering och där kunde mannen gripas.

Mannen häktades två dagar senare misstänkt för stämpling till terroristbrott. Han släpptes igår men är fortfarande misstänkt.

– Den sammanlagda bilden är att misstankarna mot mannen har försvagats, och det finns inte längre skäl till häktning, sa åklagare Henrik Olin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.