Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Therese Mårtensson, Selina Mårtensson, Vanessa Sandås och Stella Sandås såg fram emot resan till Turkiet. Foto: April Caarp/SVT

Therese familj drabbad av Detur-kaoset: ”Det känns som ett bedrägeri”

Uppdaterad
Publicerad

Therese Mårtenssons familj i Krokom har en resa bokad till Alanya i Turkiet med resebolaget Detur i början av oktober. Efter bolagets besked igår, att man ställer all verksamhet resten av året, så vet man inte vad som hänt med resan.

– Vi har sett fram emot det här och skulle åka tillsammans med en annan familj, men så såg vi i tidningarna att folk blivit utslängda från hotell i Turkiet, säger Therese. 

Therese familj har nu försökt komma i kontakt med Detur utan att lyckas. Man har även försökt kontakta hotellet i Turkiet utan framgång. Men via det bolaget som flyger har man dock fått veta att det inte går några plan från Frösön.

Vad som hänt med den resa man bokat, eller om man kommer få tillbaka några pengar, vet man i nuläget inte.

– Man känner sig lurad, att vi bokat och betalat för en resa som kanske aldrig existerat. Alltihop känns som ett bedrägeri faktiskt, säger Therese Mårtensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kaoset kring Detur

Mer i ämnet