Tom i Lillhärdal gör elbil av ”bubbla” från 1955

Uppdaterad
Publicerad

Tom Zidek i Lillhärdal har sedan tidigare gjort sig känd för att konvertera bilklassiker. Nu tar han hjälp av fordonsgymnasiet i Sveg när en Volkswagen-”bubbla” får sig en rejäl modernisering.

Under måndagsmorgonen startade ombyggnationen av en VW-bubbla från 1955. Platsen är i Tom Zideks garage, i Lillhärdal i södra Härjedalen. Till slutet av veckan är det meningen att jobbet ska vara klart.

– Jag hoppas att vi är klara då men det vet jag ju inte. Jag har aldrig gjort det här förut och inte heller mina medarbetare, säger Tom Zidek, till kameran som är uppsatt i garaget och livestreamar hela processen på Youtube.

elbil

Länk till Tom Zideks garage hittar du här.

Inte första gången

Tom Zidek har tidigare blivit uppmärksammad då han gav sig på att bygga om en gammal Volvo Amazon till elbil – ett projekt som ännu pågår. För att den här gången bli färdig på en vecka tar han hjälp av lärare och elever vid fordonsprogrammet i Sveg.

Sparar motorn

Tom berättar i sändningen att det är viktigt att spara den gamla originalmotorn och att så långt det är möjligt bevara interiören, om någon i framtiden skulle vilja återställa den.

I klippet ovan kan du se smakprov från första dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

elbil

Mer i ämnet