Smittskyddsläkare Micael Widerström uppmanar länsborna till att inte fira valborg med andra än de i sin egen bubbla. Foto: Maria Harning, SVT och Hasse Holmberg, TT

”Träffa ingen utanför din bubbla” – uppmaning inför Valborg

Publicerad

Nu uppmanar både Länsstyrelsen och smittskyddsläkaren på Region Jämtland Härjedalen till att vi inte träffas och firar valborg på fredag. Det är den höga smittspridningen av covid-19 som oroar. I klippet berättar smittskyddsläkaren Micael Widerström mer.

Just nu vårdas 16 personer för covid-19 på Östersunds sjukhus varav 6 på intensivvårdsavdelningen. Ytterligare en person som var smittad av covid-19 har avlidit på sjukhuset.

Det är en hög smittspridning i länet, bara sedan tisdagen har 156 nya smittfall upptäckts. Enligt smittskyddsläkare Micael Widerström så är det människor i alla åldrar som smittas.

Coronaviruset i Jämtlands län

För att inte öka belastningen på sjukvården ytterligare uppmanar nu både länsstyrelsen och Micael Widerström till att vi inte träffas och firar valborg.

– Träffa inga utanför din egen bubbla, säger Micael Widerström till SVT Jämtland

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet