Två personer gripna efter stöldförsök och hot i Överammer

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har gripits efter att de ska ha försökt stjäla en fyrhjuling, slagit sönder en bil och kört på en, samt hotat personer i samband med detta.

På fredagskvällen ringde boende i Överammer, Ragunda kommun, till polisen för att larma om två män i en lastbil som försökt stjäla en fyrhjuling. Männen ska också ha slagit sönder en bil.

Innan polispatrullen hann fram körde männen också på en annan bil när de skulle lämna platsen. De hotade personer som fanns i närheten, och när de senare körde fast med lastbilen ska det ha blivit tumult, enligt polisens uppgifter. Det ska ha skett någon form av misshandel gjorts fler hot, men vakthavande befäl Fredrik Nilsson rapporterar att detta är obekräftade uppgifter.

Till slut anlände polisen och grep en av personerna från lastbilen, som visade sig vara en pojke i 17-årsåldern. Den andre, en man i 45-årsåldern, hade flytt platsen men greps senare på natten i Strömsund.

Under lördagen fortsätter utredningen och det görs förhör, för att förstå vad som hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.