Departementssekreterare Julia Eriksson Pogorzelska meddelar att UD följer ärendet med mannen som försvunnit i Polen Foto: TT och Regeringskansliet

UD följer ärendet om försvunnen präst

Uppdaterad
Publicerad

Den präst inom Härnösands stift som anmälts försvunnen utomlands, är fortfarande inte lokaliserad. Utrikesdepartementet följer ärendet.

Mannen anmäldes försvunnen av anhöriga när han inte kom hem som beräknat i måndags kväll.  Mannen var på resa utomlands.  Polisen i Jämtland har hand om ärendet, men även Utrikesdepartementet är inkopplat.

”UD känner till att en svensk man i 60-års åldern hemmahörande i Norrland har polisanmälts som försvunnen. Vi följer ärendet och ambassaden står i kontakt med lokala myndigheter. Vid eventuella ytterligare frågor hänvisar vi till Polismyndigheten.”, skriver departementssekreterare Julia Eriksson Pogorzelska i ett mejl till SVT Nyheter Jämtland.

SVT har försökt komma i kontakt med ansvariga på polisen i Jämtland, men utan att lyckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.