Uppvaktar infrastrukturministern för mer pengar till vägarna i Jämtlands län

Uppdaterad
Publicerad

En ny fördelningsmodell och mer pengar till för att förbättra vägstandarden, det finns mycket att prata om när regionpolitiker från norra Sverige träffar infrastrukturministern.

– Den nuvarande modellen har alltför länge inneburit att större delen av medlen går till storstadsregioner och län med stor befolkning, säger Jonas Andersson (S), regionala utvecklingsnämnden.

På onsdag kommer politiker från region Jämtland Härjedalen, Värmland, Gävleborg, Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten att träffa infrastrukturminister Andreas Carlsson för att framföra behovet av mer pengar till länets vägar.

Jonas Andersson (S) är ordförande i regionala utvecklingsnämnden och han är kritisk mot den nuvarande modellen och fördelningen av pengar till vägar runt om i Sverige.

– Effekterna av den låga tilldelningen är många, där vi ser ett exempel i att säkerhetsbrister kan leda till sänkta hastigheter och därmed ger sämre möjligheter till arbetspendling, menar Jonas Andersson.

I videon ger Jonas Karlsson exempel på vad han som länsbornas företrädare vill få besked om av infrastrukturministern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.