Foto: SVT arkiv

Utredning på Wargentinsskolan om kränkning

Publicerad

Wargentinsskolan utreder just nu en eventuell kränkning, som ska ha skett i en gymnasieförening.

Gymnasieföreningarna har länge påverkat skolan. Elever har delats in i ett vi och dom och när SVT i fjol granskade gymnasieföreningarna framkom det att elever till och med slutat skolan på grund av just föreningarna.

SVT:s granskning kunde även visa på kränkande behandling i de årliga invalen som genomförs. Under en dag ska nya medlemmar väljas in under mer eller mindre förnedrande former.

SVT granskar gymnasieföreningarna i Östersund

Internutredning pågår

Efter årets inval står det klart att de fortfarande kantas av problem. I höstas gjordes en polisanmälan efter att en gymnasieförenings inval. Den rubricerades som ringa misshandel.

Just nu pågår alltså en internutredning på Wargentinsskolan om en eventuell kränkning. Då ärendet pågår finns inga mer uppgifter om vad det ska handla om, men klart är att det rör en gymnasieförening.

– Utredning pågår just nu, säger förbundschef Mikael Cederberg.

Inval på en skoldag

Vid fjolårets granskning i SVT pekade Mikael Cederberg på att invalen sker på fritiden och inte är skolans ansvar.

Men SVT har nu fått uppgifter om att åtminstone gymnasieförening hade sitt inval nu i höstas en vardag – när eleverna egentligen skulle ha varit på skolan. Det är dock uppgifter som inte nått Mikael Cederberg.

– Det är inget jag har någon vetskap om, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar gymnasieföreningarna i Östersund

Mer i ämnet