Väpnat rån mot bensinmack i Rätansbyn i Jämtland. Foto: SVT Design

Väpnat rån mot bensinstation i Rätansbyn

Uppdaterad
Publicerad

En man hotade personen i kassan med ett stickvapen och flydde med rånbytet – flera patruller och helikopter har deltagit i sökandet efter den misstänkte. Ännu vid 07-tiden på tisdagsmorgonen var rånaren på fri fot.

Polisen har under kvällen haft en stor insats i Rätansbyn i Bergs kommun, med flera patruller och polishelikopter. Polisens kommunikatör Malin Axroth rapporterar att det handlar om ett väpnat rån mot en bensinmack, som skedde lite efter sjutiden på kvällen.

– Det ska ha varit strax efter stängning, säger Malin Axroth.

En man hotade butiksbiträdet, som arbetade ensam, med ett stickvapen och tvingade på så sätt till sig kontanter och flydde platsen. Enligt polisen har man ett signalement och flera fordon har stoppats och kontrollerats i sökandet efter gärningsmannen, men vid 22-tiden har ännu ingen gripits.

– Det har varit en större polisinsats, säger polisens Malin Axroth.

Man söker vidare, och vill också komma i kontakt med personer som kan ha sett något som har med rånet att göra, eller har tips om vem den skyldige är.

Butiksbiträdet, en kvinna, skadades inte fysiskt men chockades av händelsen.

Polisen hade ännu vid 07-tiden på tisdagsmorgonen inte gripit någon som misstänkt för rånet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.