Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Fyra avdelningar står tomma – för vi har ingen personal”, hör verksamhetschefen Kajsa Pettersson, om bristen på förskollärare. Foto: Eva Danielsson/SVT

Verksamhetschefen i Åre: ”Rektorer får hoppa in som förskollärare”

Uppdaterad
Publicerad

– Vi måste göra något nu, annars kommer vi inte att klara den här krisen, säger Kajsa Pettersson, verksamhetschef för förskolorna i Åre kommun.

När SVT Nyheter Jämtland träffar verksamhetschefen på en av förskolorna i Åre kommun så har hon hoppat in som rektor.

– Rektorn här är sjukskriven och de andra rektorerna har fullt upp så då får jag hoppa in, säger säger Kajsa Pettersson verksamhetschef för förskolorna i Åre kommun. Även rektorerna hoppar in och jobbar i barngrupp när det saknas vikarier.

Saknas över 60 förskollärare

Det är gott om barn i Åre kommun och i dag fattas ungefär 50 förskollärare i kommunen. Det finns behov av- och vilja att att öppna fler förskoleavdelningar, men då skulle det behövas ytterligare 16 förskollärare i Åre kommun.

– Det finns en oro men det finns också framtidshopp. Men då måste vi alla jobba tillsammans. Jag hoppas att vi kommer att hitta en lösning på det här, annars kommer det att bli mera krisartat än det är i dag, säger Kajsa Pettersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förskollärarbristen

Mer i ämnet