Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag hoppas man får en känsla av hur det är att komma till ett annat land. Vi får inte glömma bort barnen, det har inte alltid varit lätt för dem”, säger Elisabeth Rolandsson, lärare. Hör fler röster och se delar av musikvideon i klippet. Foto: Eva Danielsson/SVT & Elisabeth Rolandsson

”We are the children of tomorrow” – elever och lärare i Järpen släpper ny musikvideo

Publicerad

Det är läraren och sångerskan Elisabeth Rolandsson i Järpen som skrivit låten ”Children of tomorrow”. Tillsammmans med eleverna har hon spelat in en musikvideo som de nu släppt.

Under våren har Elisabeth Rolandsson och eleverna spelat in musikvideon. Det är Elisabeth som sjunger i videon och eleverna är med som kör. Låttexten har kommit till Elisabeth Rolandsson då hon funderat över hur det varit för alla de barn som, under åren, kommit från olika länder till hennes skola – egentligen utan att ha något eget val. 

– Det har ju inte alltid varit lätt för dem. Allting har ju varit nytt, säger Elisabeth Rolandsson och fortsätter:

– Vi vill uppmärksamma alla barn som kommit hit från andra länder och samtidigt hylla alla som tagit hand om dem.

En av eleverna som varit med och sjungit i kören är Siri Williamsson som tycker att det varit kul och bra. I klippet hör du henne och andra skolkamrater berätta varför de tycker att det varit viktigt att spela in videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.