Erika Johansson och hennes son Marcus vill varna andra familjer för att det finns bedragare som försöker lura unga barn som spelar det populära spelet Fortnite. Foto: Privat

12-åring pressades att använda mammas bankkort – nu vill hon varna andra

Uppdaterad
Publicerad

För fina premier på populära spelat Fortnite blev Erika Johanssons 12-åriga son erbjuden fina erbjudande – kravet var att han skulle ta kort på sin mammas kontokort. Nu vill mamman varna andra föräldrar.

– Det är jätteviktigt att hålla koll på sina barn, säger hon.

Erika Johanssons 12-åriga son fick ett meddelande på Instagram under söndagen. Där skrev en okänd person att han skulle få 20 000 vbucks och över 60 skins på spelet Fortnite, som spelas av många barn, med kravet att han skulle ta kort på hans mammas kontokort.

– Personen kontaktade min son och skrev att han skulle gå bakom ryggen på mig och ta kort på fram- och baksida på mitt bankkort, det gör mig så förbannad att man kan pressa ett barn så, säger Erika Johansson som bor med familjen i Nässjö kommun.

Berättade

Foto: /PRIVAT

för mamma

Hennes son som var hos en kompis och spelade blev först väldigt intresserad, men kände att någonting inte var rätt och berättade det för Erika Johansson.

– Det han blev erbjuden var sådant som verkligen lockar barn som spelar spelet, så jag är otroligt stolt över honom att han vågade.

Stor spridning

Erika Johansson valde att lägga ut skärmdumpar på meddelandena som sonen fått för att varna andra föräldrar

– Jag har inte varit med om detta tidigare, så det är väl ett nytt sätt att pressa barn på så jag lade ut inlägget för att uppmana föräldrar att hålla koll, säger Erika Johansson.

Facebookinlägget har i skrivande stund delats ungefär 40 000 gånger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.