Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen har vid flera tillfällen fått avvisa klimataktivister från torvtäkten i Bredaryd och nu har 18 anhållits. Hör polisens presstalesperson Johnny Gustafsson berätta mer i klippet. Foto: Privat

18 aktivister anhållna efter intrång på torvtäkten utanför Bredaryd

Uppdaterad
Publicerad

Nu har 18 personer anhållits av åklagaren efter de senaste dagarnas återkommande olaga intrång på torvtäkten utanför Bredaryd.

– I olika omgångar har polisen gripit flera personer där och nu har flera anhållits, säger Johnny Gustafsson, presstalesperson för polisen.

Igår onsdag fick polisen åter igen åka till Flymossen i Bredaryd för att hantera de miljöaktivister som de senaste dagarna vid flera tillfällen avvisats från platsen, för att senare återvända. På onsdagsmorgonen greps fyra personer som misstänks för olaga intrång och vid 13-tiden greps ytterligare elva aktivister på området. Nu har samtliga av dem, alltså 18 personer, anhållits av åklagern. Brottsmisstankarna rör olaga intrång och skadegörelse.

Klimatkrisen

Aktivisterna har de senaste dagarna fyllt igen diken vid den nyligen nedlagda torvfabriken i Bredaryd utanför Värnamo, i syfte att återställa naturen och i protest mot torvutvinning.

I klippet ovan hör du mer om det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klimatkrisen

Mer i ämnet