Felix Eriksson har startat cykelverkstad hemma i garaget i Värnamo. Foto: SVT

17-årige Felix driver egen cykelverkstad

Publicerad

När 17-årige Felix Eriksson förlorade sitt sommarjobb på grund av coronapandemin valde han istället att starta eget företag. Nu driver han en cykelverkstad i garaget hemma i Värnamo.

När vi träffar Felix Eriksson är han i full gång med att reparera en cykel. Han berättar att han redan haft en del jobb, trots att företaget bara är några dagar gammalt. Och mer lär det bli.

– Jag var och kollade på lite cyklar att reparera igår och lämnade ett pris till kunden, säger han.

Felix Eriksson har ett stort cykelintresse, så valet av företagsidé låg inte långt bort.

– Att ha ett intresse för det man jobbar med bidrar ju till att du är mer motiverad att arbeta, säger han.

Sommarutbildning

Felix Eriksson berättar att han länge velat testa att driva eget företag. Men det var först när han förlorade sitt jobb i sommar, som han gjorde slag i saken. Han hoppade på en utbildning för unga i hur man startar och driver eget företag och på den vägen är det.

I sommar kommer han att coachas av lärare från utbildningen för att kunna tjäna pengar på sin affärsidé. Men hans planer sträcker sig längre än så.

– Mitt mål är att driva företaget vidare efter sommaren, vid sidan av mina studier, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.