Torpägare jagade tjuvar som försökt stjäla kamin

Uppdaterad
Publicerad

En stöld inträffade på tisdagsmorgonen i ett torp i Gislaveds kommun. Två män är gripna efter att de stulit ett väggur och försökt få med sig en kamin.

Det var vid strax innan nio som en person hade fått syn på en okänd bil vid ett torp i Reftele. Vittnet kontaktade ägaren som i sin tur ringde och anmälde händelsen till polisen.

”Väldigt bra agerat”

När ägaren kom fram till torpet åkte den misstänkta bilen från platsen.

– Ägaren följde efter i sin bil och rapporterade till polisen. Det var väldigt bra agerat, säger presstalesperson Thomas Agnevik på polisen.

Stal ett väggur

Efter en stund tappade stugägaren bort bilen men hittade den en stund senare. Då hade bilen kört in i ett träd i Kållerstad och polisen kunde gripa de två männen som är i 25- och 45-årsåldern. I bilen hittade polisen ett väggur som stulits från torpet och förstod senare att tjuvarna ven försökt få med sig en kamin från torpet.

– Två väldigt udda och ovanliga stöldgods, konstaterar Agnevik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.