Genrebild Foto: Erlend Aas/TT

Åkeri i Jönköping tvingas betala 200 000 kronor i straffavgift

Uppdaterad
Publicerad

Transportsstyrelsen tar till maximal tillåten sanktionsavgift för ett åkeri i Jönköpings kommun. Orsaken är att det inte gått att kontrollera att kör- och vilotiderna efterlevts.

Sanktionsavgiften för överträdelse av kör- och vilotiderna får maximalt uppgå till 200 000 kronor för en näringsidkare, och Jönköpingsbolaget ska nu betala det högsta beloppet.

”Vi har inte kunnat genomföra någon företagskontroll på grund av att ni inte har skickat in något material för de tolv fordonen”, uppger Transportstyrelsen i sitt beslut som har skickats till åkeriet.

Enligt bolaget har de saknats en trafikansvarig sedan en tid tillbaka eftersom Transportstyrelsen 2015 beslutade att olämplighetsförklara den personen som hade de uppgifterna. Åkeriet tycker därför inte att de ska behöva betala någon sanktionsavgift.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.