Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör målsägarbiträdet Uno Karlsson berätta om Toves familjs reaktion på åtalet i klippet ovan. Foto: Jasmin Akbarzadeh / SVT

Han företräder Toves familj: ”Har varit en känslosam vecka”

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen lämnades åtalet in om mord och grovt gravfridsbrott mot Tove i Vetlanda. Åklagare Adam Rullman berättar varför han tror att båda kvinnorna ligger bakom mordet, samtidigt säger familjens målsägarbiträde Uno Karlsson att veckan varit känslosam.

Utredningen har tagit över fyra månader och frågorna om vad som egentligen hände har varit många. För Toves familj har det varit en känslosam vecka, berättar Uno Karlsson som är familjens målsägarbiträde. I onsdags begravdes hon och på fredagen kom åtalet.

Se Uno Karlsson berätta  om familjens känslor i klippet ovan

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Åklagaren: ”Ett speciellt ärende”

Åklagare Adam Rullman berättar nu  för första gången om hur han anser att hon dödades, till SVT Jönköping säger han att motivet inte har en tung roll i rättsprocessen, men att de har försökt extra mycket att ta reda på det eftersom så många har undrat.

– Det har varit ett speciellt ärende eftersom det har rört sig om tidigare ostraffade unga kvinnor. Vi har förståelse för att många undrar varför.

Konfliktfylld relation

Han berättar att de fått fram att den misstänkta 20-åringen och målsäganden har haft en konfliktfylld relation, men att de inte kommit närmre i vad den grundar sig i. Den 20-åriga kvinnan har sagt i förhör att de hade någon avsikt att ge igen för en konflikt samma kväll utan att vilja döda.

– Men jag kan styrka att det är fråga om ett uppsåtligt dödande.

Här åklagaren berätta mer i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar åklagare Adam Rullman om hur han ser på obduktionsrapporten gällande Toves död. Foto: SVT/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet