Mordåtalad 17-åring släppt från häktet

Uppdaterad
Publicerad

Idag hölls sista rättegångsdagen i det uppmärksammade mordet och mordförsöket i Norrahammar och åklagaren ville se fängelse för de unga åtalade. Men tingsrätten valde att släppa den yngre från häktet direkt.

Under slutpläderingarna vid lunchtid på fredagen yrkade åklagare Adam Rullman på fängelsestraff, men inte på exakt hur många år. De åtalade 17-åringarnas advokater menade dock att ungdomarnas ålder gör att fängelse inte är aktuellt vid en eventuellt fällande dom. Advokaterna yrkade därför på ungdomsvård.

Efter överläggningar under eftermiddagen kom beskedet från tingsrätten att den yngre av de båda åtalade 17-åringarna släpps från häktet omedelbart. Han har hela tiden nekat till anklagelserna.

Dödsskjutning i Norrahammar

– Ja han är redan ute, säger 17-åringens advokat Sven-Erik Ohlsson. Det visar ju att åklagaren inte har tillräckligt att gå på när det gäller min klient.

Rättegången har skett bakom stängda dörrar. Endast närmsta familj till de berörda har fått närvara. Dom i målet avkunnas den 24 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Norrahammar

Mer i ämnet