I klippet hör du kammaråklagare Adam Rullman berätta varför han kommer att begära att en större rättspsykiatrisk undersökning görs. Foto: SVT

Åklagaren kommer begära en större rättspsykiatrisk undersökning

Uppdaterad
Publicerad

Kammaråklagare Adam Rullman kommer att begära att en större rättpsykiatrisk undersökning görs av den man som nu står inför rätta misstänkt för knivdådet i Vetlanda.

En tidigare mindre undersökning har visat att den afghanske mannen kan ha lidit av allvarlig psykisk störning vid tiden för dådet, men åklagaren vill att en mer omfattande undersökning görs eftersom det kan påverka straffet.

– Vi kommer avslutningsvis begära att han ska genomgå en rättpsykiatrisk undersökning, säger Adam Rullman under den första av totalt fyra avsatta förhandlingsdagar i tingsrätten.

I klippet ovan hör du honom berätta mer om varför han kommer begära ytterligare en psykiatrisk undersökning av den misstänkte gärningsmannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdådet i Vetlanda

Mer i ämnet